Monday, May 10, 2010

Bury the castle

Hari: Hujan, petir berdentum dentam
Lampu: Blackout, mcm biasa
Mood: Baru bgn tido, mamai

Hello hai salam!

Last week memang best, and suxx too. Ala-ala bittersweet gitu. Haha.

Kenapa aku claim best@sweet?

1. Last week is the beginning of May. I love May so much. Sebabnya maybe ade banyak birthdays, exam, Hari Guru, Mother's Day, cuti2 Malaysia dan perkara2 yang tak dapat aku nak tafsirkan mengapa dan kenapa. Oh, bulan May juga akan menyaksikan pengumpulan data2 scholarship pelajar yang bakal mengujakan perasaan dan meruntun jiwa guru-guru semua. Heh, best!

2. My birthday. And yet, until today I'm still receiving wishes and gifts! My boys (SASER boys rocks!! if ade girls yg baca post nie percayalah, tak rugi dapat SASER boys..diorng mmg best)  buat surprise birthday party, siap laluan ade lilin sepanjang my way to get to the cake, and hadiah and wishes. Seriusly, the gift made me happy, over the top and ecstatic..but the thoughts and rememberance yang betul2 buat aku sayu dan tido dalam senyuman mlm tu. Gile la, takde orang yg penah buatkan aku surprise birthday party kecuali ex aku dulu, di waktu tengah malam. Siangnya pulak kawan2 entertain ngan secret recipe (malam tadi pun secret recipe gak)..pun terharu lagi sbb kwn2 pun syg kat aku. Haha... Skang nie I'm looking forward utk  celebrate ngan family jek. This week ade family day, semua akan turun PD. Open table jom!

3. Aku dpat surprise dr STJ. Bukan anak murid aku, tapi skandal dengan anak murid aku. Dia dtg all the way from STJ...bawak kek, bunga n hadiah. Tak tau la nak rasa ape..terkejut n terkesima la aku (baru bgn tido, haha). Tak sangka kasih sayang aku da sampai ke budak STJ. huhuhu...kat SESERI dah ade dah. Maybe kena luaskan link skandal2 anak2 murid nie. Kuikuikui. Aku tak kisah orang nak kata ape, sbb kalo my students happy aku pown tumpang la hepi. Amende aku tulis nie. (amalia ni salah u, i br abiskan ur cappucino kek yg sgt sedap and now SUGAR RUSH) Hahahah. And not to forget surprise from SESERI - Alia. Aku mmg meleleh air liur tgk clutch yg belang2 itam gold tu sejak tgk ironman aritu. Apakan daya masa tak mengizinkan membeli...risau gak kot2 ade org cilok clutch tu. Sib baik yg cilok tu ialah ALia dan menghadiahkannya kepada aku. BEST!

4. Ade interview Exxonmobil. Gile beruntung bebudak SASER nie. belum mid year dah ade orang nak chop untuk dibagi scholarship. Aghh jelesnya! Kenapa zaman aku dulu takde semua nie?? (sebab ko malas la ngok, haha) Kenapa aku tatau ade scholarship semua nie masa skola dulu?? (sebab kaunselor ko tak hebat mcm ko skang..haha --> sorry ni ayat perasan sensorang ok)

Kenapa suxx??? haaa..lets go dwell into the dark side of last week

1. Oren lupa besday aku. Bangang. Wish pon sebab aku yg ingatkan. How can you be so ignorant?. Mmg cem syial. Oh, takley carut2. Bukan ade ape pown ngn dia. Juz maybe sbb aku harap dia ingat, turn out to be the opposite. Aku tau ko sorang yg perahsia, pendiam, keeping things to yourself. Tapi bagilah aku peluang nak kenal kau! Kalo tak menjadi pon takpe, at least aku dah try. Tapi kau duduk je dalam dunia kau sendiri. AKu rasa mcm orang bodoh. You are sending me different kind of signals here ok? Maybe i demanded too much from somebody who knew so little bout myself. Fine, I get it. So many emotions for one day.

How can you be so loved, yet felt so unloved at the same time?

2. Blackout at jebat. Hujan punye pasal. adei...I hate life without air circulation (kipas la tuh..haha)

3. No weekend. Sabtu ngan exxonmobil, ahad duty. No life! Tapi sib baik ade surprise lagi di hari Ahad. hehehh.

4. LAUNDRY. Sape yg kata aku suke laundry mmg la gile. Kalo boley, aku nak org invent satu mesin yg boleh basuh, sidai, gosok, lipat n simpan at the same time. (mungkin mesin itu namanya ORANG GAJI, sekian terima kasih). Bajuku menimbun!!
- - - - - - - - - - -  - - - - - - - - - -  - - - - - - - - - - - - - - - -  - - - - - - - -  - - - - - - --  - - -  - - - -  - - -  - - - -  -  -


Kesimpulannya, kalo korang rasa ada minggu yg rocks, jgn terkejut kalo dlm minggu tu ade rasa cem sh** gaks ok. Life is about balance, and nothing or nobody's perfect except Allah The Almighty. Tetiba lak aku rasa bersyukur sbb ade balance dlm idup aku last week.Haha. 

Itu sahaja nukilan setakat ini. Aku ngah decide sama ade nak g beli kontek lens kat England Optical@Carrefour or duduk je umah tgk The Nanny. 

*kan best kalo Carrefour ade TGV or GSC or MBO?? bley aku melawat tetiap hari.











6 comments:

Sipot said...

saya sayang miss.
btol tak tipu.
mungkin saya x tunjukkan.
tp kali nie saya cakap la.
saya sayang miss.
sbb u r so understanding.

-mcm bengong jer tulis benda alah nie kat sini-

sorry sbb x dapat nak jumpe miss.
sorry sangat sangat.

happy mother's day miss.
ur gonna be a really great MOM one day.
bila nak jumpe miss punya prince charming?
i found my Princess already = )).

Cik Farah said...

aha..sipot I love u too!
korang semua precious betul kat I
takpe pot, nampak u dah hepi i pun rasa hepi gaks, sumpah tak tipu
belajar elok2 nnt k..
kat uni dah takde cikgu paksa2 u belajar, kena pandai jaga diri n stadi tau
Prince Charming? haha, soklan cepumas nie..
tapi i nak teka princess u
yang namanye tertulis kat perut u masa dikambus pasir tu ye?
eheheh pandainye aku teka

Jiejoy said...

Salam Miss Dot...

hvn't seen u in action, tp aku percaye dgn penuh yakin bhw ko mmg lg best dr kaunselor kita dolu2 kan?? napelah ko tak lahir 10 tahun lebih awal dan jd akunye kaunselor...haha

anyway..hepi belated besday..wishing u a long life full of happiness, prosperity and pleasure...

oh ya..aku mmg klasmet ko dulu, bkn tu aje, setmate, gosipmate, ngumpatmate dll...so, rajin2 la update blog nih, aku mmg suke bace blog orang!!hehe

Cik Farah said...

ahaha
yg 'mate-mate' semua tu aku setuju
ehhhhh...bg la link blog ko
aku nak gak baca
hahah jgn puji2 aku kang perasan aku kang! ahaks
aku juz tanak anak murid aku rasa ape yg kite rase dulu je. huhu

Jiejoy said...

Salam Miss Dot...

sori la, aku xde blog...malas nk tulis, tp suka nyibuk kat blog orang lain..so beware, i'll be stalking u from here..hehe

arareraireirie said...

:) i tataw nk ckp ape miss.
i senyum je baca post ni